29. kesäkuuta 2015

Manaateista, hedelmistä ja delfiinin näköisistä pilvistä

Hola taasen!

Viimeiset hetket Iquitoksessa alkavat olla käsillä, sillä lento lähtee kolmen tunnin päästä. Sitä ennen pitää vielä ehtiä tehdä eväät ja sulloa viimeiset tavarat rinkkaan. Olo on vähän hassu, samanaikaisesti haikea ja iloinen. On hassua lähteä, kun ei tiedä palaako milloinkaan.

Kuluneet kaksi viikkoa menivät asioita hoitaessa  ja yliopiston kanssa asiat onneksi onnistuivat ja sain vaihtopaperit ulos. Tosin kv-toimiston tädeillä ei ollut mitään tietoa siitä, ettei luentoja ollut ollut. Selitettyäni kaiken he sanoivat, että olisi kannattanut mennä biologian laitokselle, sillä siellä kaikki toimii. Kiva vinkki, mutta se olisi ehkä kannattanut kertoa siinä vaiheessa kun hain vaihtoon eikä lähtiessäni. Kaiken kaikkiaan yliopiston kanssa asiat ovat hoidossa, vaikkakin joitan kursseihin liittyviä papereita on kai vielä hoidettavana. Mielestäni suuri lakko jatkuu edelleen ja eilen sanomalehdessä olikin otsikko Unap esta en crisis. Ohhoh, aika yllätys - not.

Viime viikolla sain myös vieraita Limasta, kun siellä vaihdossa olevat Ilona ja Justus sekä heidän kaverinsa Mikko tulivat viettämään viikkoa viidakossa. Alla olevista kuvista suurin osa onkin heidän ottamiaan, sillä en jaksa kantaa kauheaa möhkölekameraani mukana. Juotiin sangriaa katolla, huristeltiin mototakseilla, käytiin paijaamassa manaatteja ja lötköteltiin riippumatoissa; kiva tapa viettää viimeinen viikko täällä. 
 
Iquitosin bulevardi
Ostettiin alinpana näkyvä annona- hedelmä, ei jatkoon.


MANAATTI !


Viime keskiviikkona vietettiin San Juania, joka on näiden juhannus. Juhlaan kuului kuvassa näkyvien juanesien syömistä, mototaksien perään laitettuja kasinoita ja perinteisiä tansseja.

San Juan ruoka eli juanes, sisällä riisiä, kananmunaa ja oliivia (sekä yleensä kanaa). Muy rico!Nyt on kuitenkin mentävä, kirjoitan enemmän paremmalla ajalla. Suuntana siis on Pucallpa, toinen viidakkokylä tunnin lennon päässä, ja sieltä hyppäämme vähintään 20 tunnin bussimatkalle kohti vuoria ja Huaraz -nimistä kaupunkia. Rinkan ja repun lisäksi mukaan lähteekin myös eväskassi, jossa  on mm. kokonainen ananas. Eiköhän sillä pärjätä. 

Viimeisen illan pönötysd

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti