21. heinäkuuta 2015

Arequipassa - hieman hukassa


Voisi lopettaa kyykkäämisen jos hankkisi tälläiset push up-pöksyt!
Queso helado eli maitoa, kookosta ja kanelia jäisenä. Ihan bueno.
Missään en ole koskaan nähnyt niin karmivia mallinukkeja kuin Perussa. Tämä on vielä aika leppoisa


Kävin Arequipassa, tuossa tulivuorten ympäröimässä Perun toiseksi suurimmassa kaupungissa.  

Eikä nyt ole kauheasti kerrottavaa suurista seikkailuista, sillä todellisuudessa nukuimme pitkään, söimme kauan aamupalaa ja jossain vaiheessa kellon tullessa jo paljon tajusimme hostellin ulkopuolellakin olevan elämää.

Kävimme yhdessä museossa. Siellä oli lasisessa kuutiossa säilöttynä Juanita- nimisen tytön ruumis, sillä hänet oli löydetty 90-luvulla vuorenrinteeltä tulivuorenpurkauksen sulattaessa jäisen maan ja paljastaessa ikiaikaisen inkojen uhrauspaikan. Tytön elämäntarkoitus oli siis ollut olla inkojen uhrilahja jumalille. Mitäköhän jumalat mahtavat ajatella kun niiden uhri on museossa ihmisten pällisteltävänä. 

Hostellin katolta näki El Misti-tulivuoren ja totesimme sen ihailun kaukaisuudesta olevan riittävää, vaikka kaupungista olisikin voinut tehdä retkiä läheisille kanjoneille. 

Istuessamme taksissa matkalla lentokentälle tajusimme, että kaupungin läpi virtaa joki. Olisimme ehkä löytäneet sen jos olisimme jaksaneet kävellä muutaman korttelin pidemmälle.

Mutta välillä väsyttää ja koti-ikävöidyttää. Silloin ei huvita seikkailla, vaan parasta lääkettä on istua kahvilassa ja lukea kirjaa, ja odottaa surumielisen olon häipyvän. 

 Yksi keino piristää itseään on ostaa hölmö laamahahmo, jolla ei ole mitään muuta käyttötarkoitusta kuin pönöttää tulevaisuudessa kirjahyllyssä.

 Toinen keino on myös hankkia villapaita, jossa on (tietenkin) laamoja sekä leijonankeltainen turbaani. Ja sitten pakata kaikki rinkan pohjalle, sillä seuraavat kuusi viikkoa kuluvat tropiikin lämmössä. 

Kolmantena keinona on saapua uuteen paikkaan ja huomata kuinka hyvä se on ja täyttää päivänsä tehtävillä. 

Sillä juu, graduhommat täältä tullaan.
Ensi viikolla nauhuri pyörimään ja koittamaan ymmärtää viidakkoespanjaa.

1 kommentti: