24. toukokuuta 2015

Etelän hetelmät

Ah hedelmät, yksi niistä syistä, miksi halusin lähteä tänne! 

Iquitoksen alueelta on mahdollista löytää noin 162 erilaista hedelmälajia, joista noin sataa myydään toreilla. Kalpenee Prisman hedelmäosasto hieman tämän rinnalla. 

Tähän mennessä erikoisin hedelmä jota olen maistanut näyttää ja maistuu perunalta, mutta kasvaa puussa! Kuvitelkaa!

Aivan 162 erilaista en ole vielä ennättänyt kokeilemaan, mutta tässä muutamia mysteerihedelmiä.

KAAKAO:Kyllä, juurikin se hedelmä, josta tehdään suklaata! Täynnä hyviä asioita, mutta mikä pettymys tämä olikaan! Buhuu makunystyröilleni. Hedelmästä syödään siementen ympärillä oleva hedelmäliha ja jostain syystä koostumus aikaansai kylmiä väreitä ja maku oli aivan liian makea.

GUABA: 


Kurkulta näyttävä hedelmä, jonka sisältä paljastuu turkish delight-karkkien näköisiä palasia. Syödään samalla tavalla kuin kaakao, hedelmäliha imeskellään siementen ympäriltä. Mutta tämäkin joutui pettymyshedelmien listalle, sillä tämäkin oli liian makea. En uskonut olevan mahdollista, että hedelmät olisivat liian makeita! 

GRANADILLA:


Passionhedelmän pikkuserkku, jonka maku on kirpsakka, mutta ei yhtä kirpsakka  kuin maracuyalla, joka myöskin kuuluu tähän serkuslaumaan. Hyvää esimerkiksi jugurtin kanssa. 

CAIMITO DEL AMOR:


Kuin rakastetun suudelma. Appelsiinilta näyttävä hedelmä, jonka hedelmäliha on todella mehukas ja melkein lihaisa. Jännittävällä tavalla todella hyvä. 

Hedelmäkokeilut jatkukoon!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti